h1

Retriittimaininkeja

elokuu 29, 2010

Joogaretriitti aiheuttaa parempia mielialoja. Vietettiin heinä-elokuun vaihteessa kaksi viikkoa aivan ihanalla Kadermon saarella Hangon taustalla harjoittamassa astangajoogaa. Ja rentotumassa. Päivien aikataulu vakiintui ihanassa yksinkertaisudessaan noudattamaan kaavaa: yoga – eat – sleep – yoga – eat – sleep. Jossakin välissä vielä hetki lukemista, joka yleensä johtaa ennen pitkää vaiheeseen sleep.

En tiedä johtuiko onnellisuuden tunne enemmän joogasta, hyvästä kasviruoasta, saaristoilmasta vai ihanista kanssaretriittiläisistä, mutta useana iltana sitä vain istui rauhallisen tyytyväisenä saaren kahvilassa kardemummamaitolasinsa kanssa, kynttilänvalossa typeränä hymyillen. Pitää päästä kauemmas arjesta ja saada aivoparat pienemmälle vaihteelle, että näkee yksinkertaisten asioiden kauneuden.

Kaksiviikkoisen jälkeen uusista ystävistä erottiin aurinkoisella venelaiturilla kyynelehtien kuin teini-ikäiset leirikoulun jälkeen. Vaikka ikä oli vähiten merkityksellinen asia koko saarella (ja uusi esikuvani on ehkä kohta kolme kertaa itseäni vanhempi nainen, joka punnertaa kevyesti ja pistää nilkat niskan taakse tuosta vain).

Kuulostan luultavasti täysin hurahtaneelta, kun selitän retriittikokemuksista vapaaehtoisille kuuntelijoille. Tosiasia on, että en muista milloin olo olisi ollut yhtä tyyni ja onnellinen kuin Kadermossa ja myös sieltä palattua. Aikaa on yhtäkkiä enemmän, kaikki tuntuu syvemmin, kaikki on paremmin. Päivän parhaita hetkiä on joogaharjoitus ja tyhjä mieli.

Tiedän ainakin yhden asian, mitä teen myös ensi kesänä. I’ll just allow it to happen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: