h1

Asuntomarkkinoilla

maaliskuu 11, 2010

Sattuneesta syystä viime aikoina on tullut seurattua asuntomarkkinointia – tosin seuraus päättyi onnelliseen alkukauppaan toissapäivänä. Tänä aikana Oikotie-palvelu ehti sopivasti uudistua igglo-ominaisuuksineen ja takkuilla välissä aika pahasti tästä johtuen. Muutos toi kyllä muassaan ihan käteviä ominaisuuksia, muun muassa tarkempia tietoja talosta ja ympäristöstä saataville. Vaikeuttaa ehkä sopivasti yrityksiä piilottaa tulevat putkiremonttionnelat.

Kuvailutekstien kielikuvista voi repiä jos jonninlaista huumoria. Tässä citykodissa on ihana asua!

Mutta eniten hämmentää ehkä se, että ilmoituksissa esiintyy mystinen määrä hävettävän huonoa kuvamateriaalia. Itse päädyimme ostamaan asunnon, jonka paraatikuvana oli esillä salamavalolla valaistu luminen puu (sen takana ehkä joku kerrostalorakennus). Meinasi jäädä huonojen kuvien vuoksi näyttö käymättä, mutta onneksi sentään ei. Jos huoneiden kuvia puuttuu, tulee väistämättä mielikuva siitä, että ko. huoneissa on jotain vialla eikä niitä haluta näyttää. Jotkut sen sijaan keksivät kuvata omituisia nurkkia tai esimerkiksi keittiön hellaa makrolla.

No, toinen ääripää ovat kalansilmäobjektiivilla napatut kuvat, jotka saavat minkä tahansa yksiönkopperon näyttämään todella tilavalta. Ennemmin kuitenkin näitä kuvia katselee kuin lähikuvia vessan rättipatterista tai rakeisia otoksia pimeästä makuuhuoneesta.

Eli nyt vähän markkinointia kehiin. Mitä jos…

  1. kuvaisitte sen asunnon
  2. mieluiten käyttämällä kunnon valokuvaajaa
  3. kuvaisitte kaikki sen huoneet järkevästä kulmasta
  4. ja mahdollisuuksien mukaan tietysti aurinkoisella säällä.

Tosin jälkikäteen ajateltuna pitäisi kai kiittää noita huonoja kuvia siitä, ettei näytöllä ollut kovin kummoista kilpailua :)

Mainokset

One comment

  1. […] Jahapaula ihmettelee asunnonmyynti-ilmoitusten huonoa kuvamateriaalia: “Mutta eniten hämmentää ehkä se, että ilmoituksissa esiintyy mystinen määrä hävettävän huonoa kuvamateriaalia. Itse päädyimme ostamaan asunnon, jonka paraatikuvana oli esillä salamavalolla valaistu luminen puu (sen takana ehkä joku kerrostalorakennus). Meinasi jäädä huonojen kuvien vuoksi näyttö käymättä, mutta onneksi sentään ei. Jos huoneiden kuvia puuttuu, tulee väistämättä mielikuva siitä, että ko. huoneissa on jotain vialla eikä niitä haluta näyttää. Jotkut sen sijaan keksivät kuvata omituisia nurkkia tai esimerkiksi keittiön hellaa makrolla. […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: