h1

Web as a platform

tammikuu 21, 2010

Ei oikeastaan haittaa menoa laisinkaan, ettei työkoneelle ole administrator-oikeuksia. Ohjelmia ei juuri tarvitse asentaa, sillä kaikki tarvittava löytyy verkosta. Firefoxiin saa Yoono-lisäosan, jolla voi seurata ja käyttää mm. Twitteriä ja GoogleTalkia. Tänään asensin vihdoin Zoteron, joka on Firefoxin lisäosana toimiva viitteidenhallintapalikka. Viitteitä voi tallentaa sinne automaattisesti mm. suoraan Google Scholarin hauista.

Käsitteen konseptointia varten tuli tarvetta graafiselle työkalulle. Delicioussin linkkitallennuksien kätköistä löytyi Dabbleboard, jolla voi suoraan selaimessa piirrellä käsitekarttoja ja flowchartteja. Palvelu tunnistaa tutut muodot automaattisesti, joten hiirellä vedetyn ympyrän ei tarvitse olla ihan ympyrä. Aiemmin on tullut käytettyä myös bubbl.us-palvelua, jolla voi piirtää ja jakaa käsitekarttoja.

Googlen kalenteria voi muuten käyttää Thunderbidin kautta, kun asentaa Lightning-lisäosan ja siihen Google-laajennuksen. Projektinhallintaan löytyy verkosta kymmenittäin työkaluja. Kuinkahan kauan tämä kaikki on vielä ilmaista?

Oikeastaan puoli ruokaa ja työn iloa on juuri se, että voi testailla erilaisia työkaluja. Vielä kun saisi ne myytyä lopulle tutkimusryhmälle, niin yhteistyöominaisuudetkin tulisivat kunnon hyötykäyttöön.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: