h1

Professionaalin naamarin takaa

lokakuu 20, 2009

TKK:n kohta Aalloksi muuttuvaa työyhteisöä kävi tänään piristämässä Stella Polaris -improvisaatioteatterin ryhmä, jonka esitys oli hauska yhdistelmä improteatteria ja työyhteisövalmennusta. Yksinkertaista mutta kovin toimivaa psykologiaa, sekä mainio piristys työpäivän keskelle!

Esityksessä pohdittiin humoristiseen sävyyn muun muassa sitä, kuinka normaalisti – erityisesti työtilanteissa – kuljemme ”vakavan aikuisen professionaalin” naamari kasvoilla. Shown aikana naamaria saatiin raotettua osallistujien kasvoilta muun muassa laittamalla heidät tekemään pieniä improvisaatioharjoituksia, jotka tieytsti johtivat mokailuihin ja sitä kautta nauruun. Viesti olikin, että parhaita hetkiä kokee usein epäonnistuessaan. Saman viestin olen kuullut aiemmin myös lainauksena eräältä professorilta: ”suosittelen, että mokaatte itsenne julkisesti säännöllisin väliajoin”. Niin totta! (ja ei muuten ollut viestinnän professori)

En voi itse väittää, että pyrkisin töissä tai muutenkaan säännönmukaisesti epäonnistumaan tai nolaamaan itseni, mutta olen ottanut periaatteeksi laittaa itseni likoon, kysyä tyhmiä kysymyksiä, tehdä huomioita ja keventää tunnelmaa. Tiedä häntä, saanko tällä menolla työyhteisön pellen leiman siihen otsaan naamarin takana, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että työnteosta tulee pienellä huumorilla höystettyä huomattavasti hauskempaa. On aika ikävää, jos työasiat muuttuvat niin vakaviksi, ettei niistä voi lainkaan heittää leikkiä.

Ja Stella Polarista voisi muuten hyvinkin mennä ihan teatteriin asti katsomaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: