h1

Verkkomainetta rakentamassa

syyskuu 20, 2009

Olen töissä käytännössä koko kevään ja kesän puuhannut sisällönhallintajärjestelmän vaihtoprojektia. Tie on ollut aika kivinen. Ei vain siksi, että vanha järjestämä on kankea, sillä myös uusi järjestelmä osoittautui aika huonoksi ja kankeaksi vaihtoehdoksi. Lisäksi projektin varrella on väännetty kättä jatkuvasti kaikenlaisista yksityiskohdista väsymiseen asti.

Jossain vaiheessa kirjoitin Qaikuun kielteiseen sävyyn kommentin tästä kyseisestä it-firmasta, kun puhelimessa oli väännetty rautalankaa. Nyt ilmeisesti joku firmassa oli keksinyt googlata yrityksen nimellä, ja siellähän tuo meikäläisen kommentti komeili kakkossivulla. Projektipäällikkö on kuulemma aika raivona, kun onnistuivat yhdistämään kommentin kirjoittajaan.

Saako huonosti suoriutuvasta it-firmasta, johon työnantajalla on asiakassuhde, kirjoittaa yksityishenkilönä negatiiviseen sävyyn verkossa? Miten tilanne eroaa esimerkiksi siitä, että täällä aiemmin valittelin epäasiallisesti käyttäytyneestä yökerhon portsarista? Pohdittuani asiaa näkisin, että molempiin on yhtäläinen oikeutus. Ainoa varsinainen haitta lienee se, että yhteistyötä ko. firman kanssa pitäisi tehdä jatkossakin.

Tietysti erityisesti oman graduni aihepiirin mielessä tilanne on aika muikea. Vaikka pienestä esimerkistä onkin kyse, kertoo se silti verkkofoorumien vallasta. Ymmärrän toki, että kritiikin kohteeksi joutunutta projaria ottaa päähän, mutta ehkä firman kannattaisi ensisijaisesti ottaa palautteesta onkeensa ja alkaa suoriutua paremmin. Tervetuloa vaan uuteen maailmaan.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Et kuitenkaan tähän postaukseen laittanut kyseisen firman nimeä etkä linkkiä tuohon mainittuun qaikukommenttiin? :)

    Pitääkin kyllä lueskella toi sun gradu, vaikka mun dippailut keskittyykin enemmän yksilön kuin yrityksen maineeseen.

    Superärsyä muuten että jos laitan WordPress-blogeihin mun oman blogin osoitteen tohon Web-sivusto -kohtaan niin WordPress tulkitsee sen spämmiksi eikä päästä läpi, piti tääkin kommentti postata uudestaan. :S


  2. Juho, joo-o, jätin nyt toistaiseksi mainitsematta hetkellisen työrauhan nimissä ;)

    Mikähän sanaisessa arkussa ei wp:lle kelpaa? Höh.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: