h1

Taikalaatikosta vapaa elitisti

elokuu 30, 2009

Uusimmassa Trendissä (09/09) Tero Kartastenpää kirjoitaa television katselun puolesta Taikalaatikko-artikkelissa. Hänen mukaansa luovan luokan elitistit luopuvat televisiosta ja vetoavat siihen, että ruudun tuijottaminen tyhmentää ja orjuuttaa. Vain vahvat pärjäävät ilman sitä.

Äh. Itse ”luovuin” televisiosta virallisesti digiajan tullessa, mutta sitä ennen kyseinen taikalaatikko oli jo möllöttänyt kahdessa eri asunnossa lähes käyttämättömänä pauttiarallaa kolme vuotta. Mistään yhtäkkisestä viisastumisesta tai hengistymisestä ei kyllä ollut kysymys.

Myöskään Kartastenpään kuvailemaa vapaata aikaa ei ole televisiottomuuden myötä mitenkään erityisesti kertynyt. Itse asiassa alkujaan pääsin vaivihkaa pois sarjakoukusta, kun en moneen kuukauteen ehtinyt katsoa vhs-kasetteja, joille viikottain jaksoja olin nauhottanut, ja lopulta varakasetit loppuivat kesken. Eikä tilanne nytkään ole kovin paljon parempi: Lost-kaudet ovat kirjahyllyssä yhä muovikuorissaan.

Televisiokoukuttautumisesta keskusteltiin myös kesän viimeisissä grillijuhlissa perjantaina Marikoon takapihalla. Siellä myönsin, että tokihan sitä tuntee jotain ylemmyydentuntoista mielihyvää voidessaan kertoa, ettei omista televisiota. Mutta välillä kuitenkin myös harmittaa. Esimerkiksi viime yönä olisi ollut tarjolla teinivuosien legendaarista goottiestetiikkaa The Crow-leffassa. Yle Teemalta näköjään tuli mielenkiintoisia dokumentteja eilen, kun kaverilla ohimennen taikalaatikko avattiin. Big Brothereita en kyllä osaa vähän vertaa kaivata, vaikka aikoinaan Selviytyjiä katselinkin kuin viimeistä päivää.

TV-kaistaa voisi jossakin vaiheessa ehkä kokeilla. Onneksi Yle Areena vie aika pitkälle – odotellessa iTunesin videopuolen laajentumista muille mantereille…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: