h1

Diplomaattijuhannus

kesäkuu 24, 2009

Juhannusta vietettiin Pohjois-Karjassa sateisin tunnelmin. Vaikka paikka oli hieno ja ihmiset mukavia ja aattoillaksi löytyi nuotio, kitara ja yhteislaulua, jäi päällimmäiseksi vähän ankea fiilis. Oma juhannus sujuivat aika diplomatian merkeissä.

Vaikka etukäteen oli odotettavissa että niin käy, oli silti hämmentävää kuinka pahasti lapsellisten ja lapsettomien juhannuksen vietto törmäsi. Tässä tapauksessa olisi ehkä vaadittu molemmilta osapuolilta vähän joustoa ja parempaa asennetta – luulenpa, että keskeisenä kiistakapulana tietämättään ollut puolivuotias neiti oli juhannukseen ihan tyytyväinen ja päiväunetkin menivät mallilleen, vaikka monta outoa tyyppiä joutuikin kohtaamaan.

Lähtökohtaisesti on vähän ankeaa, jos ollaan sitä mieltä, ettei remujuhannusta ja lapsiperheitä kerta kaikkiaan voi yhdistää millään kultaisella keskitiellä. Lupaa hyvää ihmissuhteille ja kaveriporukoille, kun pikku hiljaa alkaa yksi jos toinenkin lisääntymään. Vaikka helppohan se on toki sanoa, kun ei ole yhtä ruokittavaa taaperoa jatkuvasti huollettavana.

Onneksi eilinen mahanihmettelyilta antoi kuitenkin toisenlaista osviittaa ja parempaa asennetta. Vauvat, kissat ja koirat mukaan ja menoksi.

Mainokset

One comment

  1. Diplomatian taidot taitavat olla koetuksella, oltiin porukalla sitten idässä tai lännessä, juhannuksena tai muulloin. Toisilla ei vain tunnu olevan käytöstapoja, empatian taitoa tai kykyä ajatella objektiivisesti. Valitettavasti juuri nämä ihmiset tuntuvat useimmiten pitävän huolen siitä, että muut saavat kyllä tietää, mikäli itse ovat syyllistyneet olemaan inhimillisiä tai erehtyväisiä.

    Jos kaikki ymmärtävät joustaa omastaan voi lopputuloksena olla enemmän kuin vain osiensa summa – siksihän yhdessä ylipäätään ollaan! Toisaalta pahimmassa tapauksessa yksikin tyyppi onnistuu myrkyttämään asenteellaan koko yhdessäolon.

    Mitenkähän sitä onnistuisi löytämään mukaan vain ne skarpit ja hauskat tyypit. Mukaanluettuna siis kaikki kaverin kaverit, avecit, lapset ja naapurit. Unohtamalla diplomatian ja ottamalla diktaattorin roolin seuruetta valittaessa?Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: