h1

Pakotettu tavarataivas

helmikuu 17, 2009

Läräsin illalla – kyllä, lehtien lukutahtini on auttamattoman hidas – joulukuun Olivian mukana tullutta parhaat lahjat -lehtistä (jota aikanaan syyteltiin myös New York-lehden designin kopioimisesta). Läpyskässä esiteltiin muun muassa seitsemän kappaletta kelloja lahjaehdotukseksi rakkaalle naiselle. Kaikki maksoivat yli 100 euroa eikä muuten yksikään ollut kaunis.

Mitä tästä nyt lähinnä tuli mieleen oli se, että oven ”ei mainoksia” -tarran lisäksi voisi vaikka omaan otsaan laittaa tarran ”ei tavaralahjoja”. Varsinkin viime aikoina on tullut (kiitos hetki sitten olleen joulun, kenties) otettua vastaan muutama aivan järkyttävä tavaramuodossa ollut lahjus. Mutta kun ei niistä oikeen saa näillä sosiaalisäännöillä kieltäytyäkään.

En oikeastaan voi väittää, ettenkö pitäisi tavaroista, kuten kotoa varmasti nopealla vilkaisulla huomaakin. Haluaisin vain itse valita kotiini koriste-esineet ja astiat, enkä taatusti tarvitse enää yhtään muistikirjaa tai hölmöä mukia. Miksi on niin hankalaa kysyä saajan toivomuksia, ennen kuin lahjan hankkii, tai voisiko antaa ihan reilusti lahjakortin tai rahaa jos jotain on ylipäänsä annettava?

Hassua, että häissä lahjalistat ovat jo ihan ookoo, mutta jouluksi sellaisia tekevät vain lapset.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Oliko se läpyskä, jossa oli myös mm. ”Lahjavinkit pomolle”? Mietin sitä lukiessani, että kuka hullu nyt tuosta noin pomolleen sellaisia kalliita lahjoja ostaa.

    Nooh, eipä sitä toki muutenkaan ollut varmaan suunnattu sille kohderyhmälle, jota minä edustan.


  2. Marikoo, juurikin se läpyskä. Oli vähän jostakin eri maailmasta koko lehdykkä, täyttä populaarikulttuuria.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: