h1

Suonensisäistä tautia

marraskuu 21, 2008

Kävin piikillä YTHS:llä. Olkapäähän vähän lisää japanin aivokuumetta tulevaa Intian reissua varten. Rokotus meni vähän hätävaran piikkiin, kun suosituksien mukaan oli siinä ja siinä oliko sille tosiaan tarvetta. Varaudunpa varoiksi kuitenkin tulevaisuutta varten, sillä nyt suojan pitäisi olla taas muutaman vuoden kunnossa tällä tehosteella.

Näitä rokotusjuttuja selvitettäessä tuli myös ilmi, että Helsingin kaupungin asukit eivät enää saa julkisella puolella matkailijarokotuksia. Rokotteesta toki maksetaan hinta YTHS:llä ja yksityiselläkin, mutta ilmaista piikityspalvelua ei siis julkiselta enää saa. Tuntuu vähän oudolta, koska luulisi piikityksen käyvän yhteiskunnalle kuitenkin halvemmaksi kuin muutaman trooppisen taudin tuominen tuliaisena Suomeen.

YTHS:n terveydenhoitaja kuitenkin totesi, että hänellä menee nykyisin puolet työajasta matkailijarokotteiden antamiseen. Näillä luvuilla kaupungin päätös alkaa kuulostaa jo vähän ymmärrettävämmältä. Kallista pietiä tietysti, kun yksi laaki on yksityisellä 100 euron luokkaa lääkärin- ja sairaanhoitajanpalkkioineen.

Malarialääkettä ei Intiaan matkaaville myönnetty, ellei ole menossa Pohjois-Goalle. Ehkä ihan hyvä, säästyypä helioparia vahvemmilta pillereiltä. Pitää vain muistaa varoa hyttysiä viimeiseen asti. Tänään olisi tarkoitus käydä plokkaamassa pieneen tilaan menevä kahden hengen hyttysverkko vanhojen romiskojen tilalle.

Mainokset

One comment

  1. […] Jahapaula kävi piikillä: “Näitä rokotusjuttuja selvitettäessä tuli myös ilmi, että Helsingin kaupungin asukit eivät enää saa julkisella puolella matkailijarokotuksia. Rokotteesta toki maksetaan hinta YTHS:llä ja yksityiselläkin, mutta ilmaista piikityspalvelua ei siis julkiselta enää saa. Tuntuu vähän oudolta, koska luulisi piikityksen käyvän yhteiskunnalle kuitenkin halvemmaksi kuin muutaman trooppisen taudin tuominen tuliaisena Suomeen. […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: