h1

Työmatkakäpinää

marraskuu 18, 2008

Työmatka yleisesti ottaen aiheuttaa kosmista vitutusta. Tänään hyvin kerätty alkuharmitus keskeytyi, kun vaunun ovesta paukkasi sisään sirkustirehtööripukuun pukeutunut mies ja julisti HKL:n tekevän mielialatutkimusta metrossa aamuisin. ”Väittävät, että täällä mökötetään työmatkalla, mutta eihän tämä nyt näyttäisi pitävän ollenkaan paikkansa.” Ja sitten hieman aariaa ja siirtymä seuraavaan vaunuun.

Hmm? Perussuomalaisittain tulee tietysti ensimmäisenä mieleen, että joku sekopää jälleen tumppaa metroon metelöimään aamuruuhkan keskelle. Komea asu ja ääni sillä kuitenkin oli sekopääksi. Yritin etsiä HKL:n sivuilta tietoa mahdollisesta kampanjasta, mutta ei tärpännyt. Tiedä häntä.

Työmatkalla joka tapauksessa kulminoituu työelämäangsti tiivistii yhteen pisteeseen. Juttelin juuri viikonloppuna kaverin kanssa valmistumisen jälkeisestä ahdistuksesta, jonka hän totesi kestäneen jo kaksi vuotta. Ja samat fiilikset: ei tunnu elämisen arvoiselta, että tästä hamaan ikuisuuteen painetaan töitä viis päivää viikossa kahdeksasta neljään, vähintään, ja välillä tuijotetaan kellokorttia. Eläkettä odotellessa, ja sitähän tämä sukupolvi luultavasti saakin odotella. Pitäisi keksiä joku plan b.

Voisi esimerkiksi aloittaa keksimällä, mitä oikeasti haluaa tehdä työkseen ja sitten hankkimalla oikeasti mielenkiintoisen työn, johon ei liity kellokorttia.

2 kommenttia

  1. Sirkusmiehen arvoitus ainakin ratkeaa täällä:
    http://www.vartti.fi/artikkeli/f6d29b99-7129-4796-815d-a3a6663d9dee

    Kellokortissa on hyviäkin puolia — sillä saa ainakin ylitöistä vapaata.


  2. Kas vain! Se oli siis todellinen :)

    Ja totta, ylityöt saa toki kellokortilla ihan reilusti takaisin. Mutta tavallaan olisin mieluusti työnarkomaani, jos työ olisi tarpeeksi mielenkiintoista. Tarvitaan kadonnut substanssi.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: