h1

Ärrrrrrr

maaliskuu 19, 2008

Känkkäränkkäinen olo. Taustalle voisi luetella kai muutamankin syyn vihaisista ihmisistä ylipitkiin työpäiviin, mutta yritän tähän hätään kirjoittaa vain jotain rakentavaa tuosta gradunteosta.

Tänään ohjelmassa ollut graduanalyysia, melkein viimeistä keissiä viedään. Ärsyttää jälleen perse edellä puuhun -meininki, sillä jos nyt saisi aloittaa alusta, tekisin aika lailla toisin. Ei tarvitse mennä edes aiheen valitsemiseen asti tällä kertaa, mutta esimerkiksi atlas.TI ei kertakaikkiaan ole kovin toimiva systeemi verkkoaineiston analysointiin – sen kun syö pelkkää txt-muotoista sisältöä. Siinähän sitten arvailet ja suhaat selaimen kanssa edes takaisin, missä olikaan ehkä linkki jonnekin, tai miten joku tekstinpätkä oli muotoiltu.

Ilmeisesti ohjelman uudemmat versiot osaavat vähän enemmän, laillisesti valtsikalta nyt vaan irtosi tämä viitosmalli. Ja jotenkin satojen sivujen mittaisten keskusteluaineistojen tulostaminenkaan ei oikein tuntunut hyvältä vaihtoehdolta.

Harmittaa edelleen, että aineiston keruu on jotenkin niin käsittämättömän tahmaista ja vastenmielistä hommaa. Varsinkin kun omien tutkimustaitojen riittämättömyys on jotenkin koko ajan läsnä ja on valtavan epävarma olo. Tai, vielä pahempaa, jos kaikki menee nyt kuten pitääkin, en luota kyllä enää yhteenkään tutkimukseen tämän jälkeen.

No, onneksi sentään aihepiiri on edelleen kiinnostavaa. Teoriaosuus on pulkassa ja johtopäätöksetkin luonnosteltu, sitten vain jotenkin se empiria pitäisi liittää kaikkeen tähän ;)

Flunssa pitää yhä pintansa. Nyt näytän sille pitkää kieltä ja lähden tanssimaan afroa.

Mainokset

One comment

  1. Tsemppiä. Gradu on kuitenkin oikeastaan tutkimuksen tekemisen harjoittelua. Jotain melkoisen huolestuttavaa on niissä gradujen tekijöissä, jotka eivät edes kyseenalaista sitä omaa tutkimustaan tuolla tavalla kuin sinä.

    Ja siis: se on _vain_ gradu (juu, helppohan sitä täältä on huudella :)), ei elämä ja vain pieni osa opintojakin.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: