h1

Jaiku muuttaa opiskelun muuksi

helmikuu 21, 2008

Tänä keväänä kokeiltiin jo toisella viestinnän kurssilla jaikun käyttämistä luentomuistiinpanovälineenä. Tarkoittaa siis läppärin raahaamista tunnille ja muistiinpanojen sekä kommenttien kirjaamista suoraan mikroblogiin kurssia varten luodulle kanavalle. Kätevää.

Ylipäänsä pelkän koneen mukaan tuominen helpottaa muistiinpanojen tekemistä. Jaiku tuo tärkeänä elementtinä mukaan kuitenkin myös yleisön; lukuisia kiinnostuneita seuraajia eri puolilta Suomea. Osa uskaltautuu jopa ottamaan osaa keskusteluun ja lähettämään kommentteja luennoitsijalle.

Perinteinen yliopiston massaluento on kohtalaisen yksisuuntainen tilaisuus, jossa yleisö kainostelee kysymysten esittämistä ja luennoitsijalla on yliote aihepiiriin. Jaikussa luennon herättämiä ajatuksia voi kirjata ylös vapaammin ja nopeammin. Voi myös testata, herättävätkö ne vastakaikua muissa jaikuilijoissa. Jos eivät, ajatukset katoavat vain kommenttivirtaan.

Jaiku-opiskelussa myös linkit ja ideat levivät luokkahuonetta nopeammin. Google löytää luentokalvolla mainitun instituutin nopeasti ja lisätieto on muutaman sekunnin päässä.

Toinen kerta toden sanoo; tällä kertaa myös kurssin vetäjä oli innostuneen kiinnostunut jaiku-kanavastamme ja hyväksyi sen jopa osaksi kurssin suoritusta. Ehkä se web 2.0 tulee sittenkin, sittenkin pikku hiljaa opiskeluun.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Tää on niin mainio juttu. Opetusteknologiaan on panostettu yliopistolissa isosti, lähinnä hankkimalla isoja verkko-opetusalustoja, tuottamalla verkkomatskuja, opettajia kouluttamalla, kannustamalla ja kädestä pitämällä – verraten lahoin tuloksin.

    Ja sit opiskelijat vaan ottaa käyttöön yhden ilmaisen verkkopalvelun ja luo ihan uuden tulokulman (edelleen) vallitsevaan opetusformaattiin.


  2. Niinpä, niinpä. Huvittaa myös työn puolesta :PVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: