h1

Hylättyjä

Touko 9, 2007

Voi. Onpa tämä blogi jäänyt vähälle huomiolle. Vaikka eipä siinä, viime aikoina olen potenut enemmän huonoa omaatuntoa muiden puolesta erästä toista laiminlyötyä kohdetta kohtaan: bussikuskeja. Miksei niitä tarvitse enää muka tervehtiä, oikeasti? Ihminen sitä bussia ajaa, eikä mikään robotti.

Bussimatkalla näkee sitä paitsi varsin hauskoja kohtaamisia. Naurua, kun naishenkilö juoksee piikkikoroissa suojatien yli edestakaisin etsimässä juuri pudonnutta matkakorttiaan. Pikkupojan, joka on jäänyt tietä tuijottamaan siihen matkakorttilukijan alle. Hetkinen, mihin minä tämän kortin piippaan?

Tjaa. Mutta kotibussi vaihtuu kohta metroon ja Lauttasaari Sörnäisiin. Herättää yllättävää haikeutta. Ja se meri, se meri.

Tietysti näin viime tipassa räjähtävän keittiön lampun karma jatkuu, ja kylpyhuoneen peilikaapin ovi päättää hajota. Ei uskalla koskea enää mihinkään, säilysivät seinät edes pystyssä viimeiset kolme viikkoa. Vaikka kuulemma naapurihuoneessa jo rakoilee… se johtuu luultavasti naapurin olympiamiehen vanhasta radiosta, jossa soi jazz. Liian myöhään alkanut naapurituttavuutemme jää kovin lyhyeksi. Olympiakortin voisi silti lähettää.

Mainokset

2 kommenttia

  1. pietarin bussiliikenteen ”vapaaehtoisen” kymmenen euron maksun suoritti suorasta tiestä mielellään. dèja vu mcityn kojelautamatkasta. bussikuskit tekee matkan. ”ja tää bussi pysähtyy nyt tähän, jos te ette lakkaa hoilaamasta” rmber?


  2. Joo, kyllä ne bussikuskit osaa tietysti välillä olla nihkeitäkin. Mutta jostain syystä se on kmystinen ihmisryhmä, jolle riittää usein sympatiaa, ehkä enemmän kuin ansaitsisivat. Selväpäisenä laulavat naamiaset, kah, onhan se…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: