h1

Koulukyytejä

maaliskuu 6, 2007

Muksuna istuin joka päivä aamuin illoin tunnin verran koulutaksin kyydissä. Jonkin kirjoittamattoman säännön mukaan Vuohiniemi oli aina viimeisenä listalla, vaikka muut asuivat kauempana. Välillä istuminen kismitti niin, että jäin kolmen ja puolen kilometrin päässä risteyksessä pois ja kävelin kotiin.

Taksin reitin oppi ulkoa, ja risteykset. Järven toisella puolella oli yksi pieni maatalo, jonka pihassa luulin kerran nähneeni laikukkaan hevosen. Sen kerran jälkeen näin siitä vain häivähdyksiä, mutta olin varma sen olemassaolosta. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuntuu todennäköisemmältä, että kuvittelin koko eläimen alunperinkin.

Matkatessa oppi myös nukkumaan kulkuvälineessä. Tasaisin väliajoin heräili, kuten nykyäänkin herää ennen Otaniemeä salaperäisesti. Vain kerran heräsin kodin tienhaarasta nojaten taksikuskin olkapäätä vasten.

Kaikki tuo on niin kaukana. Välillä rukoushuoneen takaa lähestyvät taksin valot tulevat vieläkin uniin, ja näen unta että myöhästyin, vaikka oikeasti olin aina ajoissa. Kengät usein vain puoliksi jalassa. Unessa apukyydiksi pitää hakea kummisetä tai mökkinaapuri.

Mainokset

6 kommenttia

 1. Mulla se oli bussi, ja vasta yläasteella. Se kyynärpäätaktiikka jolla istumapaikoista tapeltiin verissäpäin on jättänyt jälkensä.

  Kysymys: _rukoushuoneen_ takaa?


 2. Vuohiniemessä on rukoushuone, eli pieni kirkko :) Taksi tuli metsätietä pitkin sen takaa ja valot näkyi kauas…


 3. Ja kuski saattoi olla mukavasti humalassa :=. Heh. Joku juhannus sitä tansseissa kuulin pähkittävän.

  Aijai sitä aikaa.
  Vuohiniemen kesät. Niisk.


 4. Hauska postaus.

  Mun ala-asteajan päällimmäisin koulukyytimuisto on lämmittämättömässä eteisessä laskettelumonoiksi jäätyneet toppakengät, jotka suli vasta taksissa.

  Yläasteaikana oli voimassa jokin erikoinen lainalaisuus, jonka seurauksena bussissa soineen Järviradion joka-aamuisessa toivekonsertissa soitettiin jokaisena aamuna jokin muumibiisi (muistaakohan kukaan niitä? silloin 90-luvun alkupuolella oli kova muumibuumi).


 5. Hei,
  kiitos Sinulle kiinnostavista kirjoituksista! Haluaisin kysyä Sinulta jotain:

  Olen Turun yliopiston opiskelija ja teen gradua suomalaisnaisten blogeista ja verkkopäiväkirjoista. Haluaisin käyttää blogiasi tutkimuksessani. Aineistooni kuuluu eri-ikäisten naisten verkkopäiväkirjoja ja blogeja vuodesta 1995 alkaen, ja valintoja olen tehnyt Blogilistan ”päiväkirja”-kategoriasta.

  Siispä, antaisitko luvan sisällyttää blogisi tutkimusaineistooni? Jos kyllä, niin olisitko lisäksi halukas joskus tulevaisuudessa vastaamaan sähköpostitse muutamaan kysymykseen verkkokirjoittamisesta?

  Voit vastata sähköpostitse
  sari.ostman@utu.fi tai sari.ostman@gmail.com

  Myöntävää vastausta toivoen

  Sari

  Sari Östman
  Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitos
  Turun yliopisto, Pori


 6. […] S. 2007. Kommentti blogikirjoitukseen Koulukyytejä blogissa Little Things.  Luettu […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: