h1

Kriisinhallintaa

joulukuu 8, 2006

Ulkomaalainen ystäväni totesi eilen, että suomalaiset eivät osaa käsitellä konflikteja. Suoran puheen sijaan pyrkivät usein painamaan ne villaisella, olemaan satuttamatta ketään ja sitten hyssyttelemällä selkien takana.

Voin osoittaa sormella nyt ihan yhtä lailla myös itseäni, mutta eikös olisi yksinkertaisempaa ja myös kaikkia kohtaan reilumpaa ihan vain sanoa suoraan? ”Hei, nyt et tehnyt kivasti.” ”Minun mielestäni…”

Ei; täällä mitä ilmeisimmin kasvatetaan karvapalloa niin kauan, että sitten humalassa nakkikioskin jonossa se on pakko oksentaa ulos, ja sitten tulee vauhdilla. Sitten puhutaan puukottamisesta ja leireistä ja siltojen polttamisesta. Eikä anteeksi nyt ainakaan osata pyytää, eikä ainakaan ajoissa.

Minua pihisyttää. Maailma tarvitsisi suhdekonsulttia. Hyvää pikkujoulua vaan.

Mainokset

One comment

  1. Ehkä pitäisi alkaa sanomaan asioita enemmän ja suoremmin. Ei sekään tarkoita sitä, että tarkoituksella loukkaisi. Suoraan voi sanoa ystävällisestiksi. Eiköhän pitäisi yrittää.

    Myös on olemassa niitä ikäviä asioita ja tilanteita, joissa nämä ikävät asiat pitäisi tuoda ihan oikeasti esiin, ettei sitten tulis kierre ikävistä asioista. Sitten kun se yksi vihdoin ja viimein uskaltaa sanoa jotain ääneen, niin se on sitten isosti paha ja susi.

    Miksi kaiken pitää olla niin vaikeaa?Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: