h1

Joulupukki, vääräpukki

joulukuu 24, 2005

Joulupukki on tätä nykyä rekisteröity tavaramerkki. Virallisesti ei mitään jäljellä hyvän tahdon eleestä, jota se voisi edustaa. Coca colan värit ja räkäinen ho ho ho. Mitä joululle tapahtui – vai tapahtuiko minulle jotakin, jossakin välissä, huomaamatta?

En muista, että lapsuudenkodissani olisi koskaan vieraillut joulupukki aattona. Pukki kävi aina vain ulkona, ja lahjat ilmestyivät kuistille joulusaunan aikana. Samoin kävi pikkujouluna, kun vei tyhjät sukat ulos odottamaan. Kevyt huijaus toimi hyvin; varmasti paremmin kuin jokajouluinen randomsukulainen huonosti istuvissa pukkitamineissa.

Pikku hiljaa lapsen mieleeni alkoi nousta epäilyksiä, että jokin tässä ei täsmää. Lopullisesti harhat taisivat mennä säpäleiksi siinä vaiheessa kun äiti jäi eräänä pikkujouluna kahden sukan kanssa kiinni rappusissa. Siinä iässä piti jo coolisti olla kuin ei mitään, mutta jotakin muuttui silti pysyvästi.

Hyvää joulua kaikille! Oikea taika taitaa olla jossain ihan muualla. Muun muassa sinussa ja lämpimissä ajatuksissa.

2 kommenttia

  1. Siskon perheellä kävi tänään joulupukki ja täytyy sanoa, että joulupukin vierailu oli onnistunut. Niin paljon toki on kiinni pukista. Tällä pukilla oli aikaa ja hienot tamineet. Kolme ja viisivuotiaat siskontytöt olivat aivan innoissaan: lauloivat pukille ja istuivat sylissä. Eikä siinä ollut tietoakaan tuotemerkeistä ja cokiksesta. Pyöreitä silmiä ja onnellisia kasvoja. Ihanaa, että illuusio toimii edelleen. Säälin lapsia, joiden vanhemmilla on periaate puhua totta alusta alkaen ja ”valistaa” lapsiaan jo pienenä kertomalla, ettei se pukki todellinen ole. Elämässä kuuluu olla taikaa.


  2. Taikaa, kyllä. Mutta pukkihuuhaa on ehkä venynyt omaan makuuni vähän liian suureksi. Siksi olenkin aika tyytyväinen tuohon ”lahjat ilmestyy kuistille” -juttuun, joka toi sopivasti taikaa lapsuuteen. Samaan aikaan pystyi jotenkin käsittämään, ettei tavaratalon pukki ole oikea, mutta oikea joulu-ukkeli on kyllä olemassa jossakin.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: