h1

Black and white

heinäkuu 8, 2005

Lontoo räjähtelee. Jännittävää, mutta vielä jännittävämpää huomata, kuinka älykkäiksi odottamasi ihmiset putoavat aivan samoihin ennakkoluuloihin ja niihin asetelmiin, joita julkisuudessa tarjoillaan. Yhtäkkiä kaikki ovat taas asiantuntijoita ja kukin on oma Päivystävä Majurinsa. Maailma muuttuu hetkeksi mustavalkoiseksi jälleen.

Maailmantuskaa voi mennä tuntemaan esimerkiksi Lasipalatsin aukiolle; siellä esillä Yann Arthus-Bertrandin ilmasta ottamat valokuvat maailmaasyleilevin teemoin. Hetken voi taas uskotella itselleen, että välittää.

Kun oman mielensä harmaasävymaalauksen saisi muutettua vielä mustavalkoiseksi, selkenisi paljon.

Mainokset

4 kommenttia

  1. Pelko ja hämmennys ovat alkukantaista ja puhtaasti mustavalkoista. Asioiden selittäminen puolestaan lievittää pelkoa ja huolta, mutta selittäessä maailma muuttuu vähitellen taas harmaan sävyiseksi, kun oikeaa vastausta ei löydykään.


  2. Mitäs teet joulukuussa? Nyt olisi sitten halpoja lentoja Lontooseen, lähetäänkö shoppaileen? Ajattelin mennä sinne silloin. Ihan vakavissaan!


  3. En tiedä ennakkoasetelmista, mutta Lontoon pommi-iskun kaltaisista tapahtumista on hyvin vaikea löytää harmaan sävyjä.

    Yliopiston kahvilassa on kiva puhua ylimieliseen sävyyn väkivallan monopolista, kansalaisten taistelusta valtion Leviathania vastaan tai suurpääoman alistamista kansoista.

    Kaikki sävyt häipyvät kyllä siihen kohtaan, kun muutama mies päättää asettaa pommin junaan, jossa matkustaa viattomia, työtätekeviä ihmisiä, jotka edustavat kaikkia uskontoja, poliittisia katsantokantoja, värejä, mielipiteitä, makuja ja sukupuolia.

    Murha on aina mustavalkoinen.


  4. Ei sillä, etteikö murha olisi mustavalkoinen ja etteikö dualismi helpottaisi asiaa. Jokin vain risahtaa korvaan siinä vaiheessa, kun sen kahvikupin äärellä aletaan puhumaan ”niistä” ja siitä mihin ”ne” hyökkäävät seuraavaksi. Kaikkien kannalta voi yrittää katsoa, vaikkei ymmärtäisikään.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: