h1

Blogibestis

Touko 27, 2005

Eilen keskusteltiin blogiystävyydestä. Tai siitä, kuinka blogit korvaavat kuulumisten vaihdon. ”Mitä kuuluu” menettää tavanomaisen merkityksensä. Kuulumiset on jo tiedossa, ne on luettu työpäivän hiljaisen hetken aikana. Tavatessa voi siirtyä suoraan vastaamaan sen tapaisilla lauseilla kuin ”joo tiedän, niinhän siellä luki”. Tai ehkä ei tarvitse puhua enää ollenkaan.

Hämäriä ovat myös blogittamisen luomat yksisuuntaiset ihmisuhteet. Toinen on blogiton, tai ei ainakaan voi tunnustaa lukevansa toisen blogia. Sitten löytää itsensä vain tuijottamasta toista ajatellen ’hei, tiedän mitä elämässäsi on meneillään, mutta en voi sanoa sitä etten jää kiinni’. Ahh. Onneksi on olemassa kommentit. Tunnustakaa nyt, ihmiset.

Itse asiassa, näen tässä myös jotakin positiivista. ”Mitä kuuluu” -fraasista on tullut ilmiön myötä jotakin syvällisempää. Ihan kuka tahansa ei kysy keneltä tahansa, mitä kuuluu. Silloin liikutaan jo jollakin syvemmällä tasolla.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Tunnustan. Blogien lukemisen kautta pysyy peruskuulumisten lisäksi perillä ystävien/kavereiden niistä syvemmistä tunteista. Blogien avullla ehkä se kaveruuskin voi syventyä ystävyydeksi, kun oppii tavallista nopeammin tuntemaan ihmisen muutenkin kuin pintapuolisesti. Ehkei aina kasvotusten ole varsinkaan uudemmille tuttavuuksille helppoa sydäntään purkaa, ja blogi voikin toimia eräänlaisena välikätenä. Siispä Kkrjoitetaan, luetaan, tutustutaan ja ystävystytään niin virtuaali- kuin reealimaailmassakin.


  2. Tunnustan. Tunnustan myös olevani blogiton. Tehdäänkö niin, että seuraavaksi tavatessa vain minä puhun? Silloin meillä olisi yhteensä kaksisuuntaista kommunikointia. Saattaisi kyllä tuntua hippasen hölmöltä.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: