h1

Darwin's Nightmare

tammikuu 16, 2005

DocPoint onnistui tarjoamaan kaksi kohtuullisen hämärää elokuvaa ja yhden loistavan. Darwins Nightmare ei suotta saanut vuoden parhaan eurooppalaisen dokumenttielokuvan palkintoa. Välinpitämättömyyden fanfaari. Hämärintä on ehkä kuitenkin se, että se toistuu täälläkin: katson elokuvan, se vaikuttaa, ja kuitenkin palaan kotiin, eikä mikään muutu. Ennen elokuvaa suunnittelen, mitä teen huomenna, ja elokuvan jälkeen palaan samoihin, turhanpäiväisiin kysymyksiin.

Oikeastaan ehkä odotankin jotakin sellaista tapahtuvaksi, mikä saisi kaiken muuttumaan, herättäisi jotakin syvemmällä, antaisi uuden suunnan. Voi olla, etteivät audiovisuaaliset elämykset ole sittenkään riittäviä.

Mainokset

7 kommenttia

 1. Mikä se nyt olikaan, kasvata oma osama? nii-in, sitä voi riemuita kuvien ja tapahtumien (diskurssien,mä en enää muista miten tota sanaa käytetään,siitä on tullut antisankari, ja janoiset juoksee karkuun) yhteenpunoutumisesta, ja jotenkin vaikea käsittää, että siinä on tosiaan miljoona henkeä pelissä. Jokerikierros?

  Ja miten kaikki (tuota, sanojen väärinkäyttöä edelleen) näkevät niin yksinkertaisen ratkaisun, joka ei vaadi mitään, mutta joka on mahdoton, ei sitä voi edes sanoa ääneen, koska jo, en tiedä kasvatus? maailmankuva? elämä? iskee vastaan ja estää sen.

  Terve, ja kiitos kaloista..?


 2. Audiovisuaaliset kokemukset ei käänny kokemusmaailmaan liian helposti, kun kokemusmaailmakaan ei useinkaan vaikuta elämään hirveän rajusti.

  Jutut voi muuttaa joko yksittäinen tsunami ja oikeaan paikkaan osunut tarrauskohta, joka säilyttää hengen ja panee päänsisäsetin uusiksi tai sitten ihan tavallinen päivä, jolloin mitään erikoista ei oikeastaan tapahtunut.

  Alfa Centauriin on 4.35 valovuotta, Kanadassa on 30 miljoonaa asukasta.

  Kaikki on lopulta aika lähellä ja aika pientä. Alfa Centauriin ei pääse jos ei yritä, Kanadasta ei löydä ketään jos ei lähde.


 3. Joo. lähdetään kanadaan, mä olen aina halunnut käydä kalassa siellä. käristettyä taimenta, voi oi. niilinahven on jo urbaanilegenda ja thaimaanhauki teki jotain outoa helille. siis kanadantaimen on mun viimeinen toivo. ja alfa centauriin ja kauemmaksikin päästään, jos luodaan madonreikä. kuinka vaikeaa se voi olla?


 4. Terve, ja kiitos kaloista indeed. Venäläiset pilottiherrat >>artikuloivat<< (sic) yhtälön (kieltäminen+katumus)/etäisyys = välinpitämättömyys. Tai taas adamsilaisittain "Jonkun muun ongelma". Tieto ruumiillistui olan takaa (huomenna tentti aiheesta...). Varsinkin siinä EU-herrojen kokouksessa, tai selkääntaputtelutuokiossa, josta hitaasti siirryttiin alas kadulle siihen kainalosauvoilla linkuttavaan poikaan. Lopputekstit myös hienot. Kaikkien nimet. Alain Resnais'n Yö ja usva oli sävähdys yhtä lailla. ehkä enemmänkin. Ensimmäistä kertaa muuten purisen kenenkään blogissa. Huisaa.


 5. Madonreiän luominen ei voi olla hirveän vaikeaa. Onko sulla joku kikka kolmonen? Kerro mullekin hei.

  Audiovisuaaliset elämykset, niinkuin elämysmaailmakin, on helppo tulkita väärin. All’s not what it seems, ja tosiasioihin pitää osata tarttua. Tieto on valtaa, kommunikointi ylivaltaa.


 6. omena ja mato pistetään samaan laatikkoon, mukaan heitetään hiukan aika-avaruusväärisymää, ikäänkuin mausteeksi, ravistetaan hyvin ja nautitaan kylmänä. ja huomaat, että kävitkin jo eilen alfa centaurissa; ja vieläpä kuulakärkikynien hukkaamiskeskuksen kautta.

  ja saisiko vielä olla jotain muuta? apteekki avoinna vielä öö mielivaltaisesti ja mielivallattomasti. huomenna palveluun voi vaikuttaa niskalaukaukset.

  ja tänään on torstai.


 7. pangalaktinen kurlauspommi! siinä niitä huonoja drinksuja! Siihen menee giniä, rommia, vodkaa, tequilaa, minttulikööriä ja Gallianoa. Hmmh!Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: